Welk matras op boxspring?

Wist u dat de letterlijke vertaling van ‘boxspring’ een ‘doos met veren’ is? In een boxspring – eigenlijk een bed met een bodem aan één – zitten namelijk metalen veren. Deze veren kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven u daarmee een nauwkeurige ondersteuning tijdens het slapen. Het type bed wordt vaak in hotels gebruikt en heeft dan ook als bijnaam ‘hotelbed’. Wanneer u van plan bent een boxspring te kopen is een bijkomende vraag: ‘welk matras op is het meest geschikt voor mijn boxspring?‘ Er zijn verschillende matrassen beschikbaar op de markt en dit kan voor de nodige verwarring zorgen. Wij van Smeenkbedden helpen u dan ook graag bij het vinden van het beste matras voor uw boxspring!

Welk type matras op boxspring?

Eigenlijk is elk type matras geschikt voor een boxspring. Toch kiezen wij standaard voor een pocketvering matras. De reden? Pocketveren hebben een lange levensduur, zijn erg stevig en bieden veel comfort. Het pocketvering matras die normaliter op onze boxspring ligt is een stable matras. Deze matras bevat geneste pocketvering in een honingraat structuur. Hierdoor zitten de veren dichter bij elkaar en voelt het matras steviger aan. 

Heeft u een partner? Dan kunt u eenvoudig een topdekmatras mee bestellen bij het samenstellen van de boxspring. Zo kunt u rustig naast elkaar slapen, zonder dat u voelt dat u op twee afzonderlijke matrassen slaapt. Wist u dat er te allen tijde een standaard topdekmatras kosteloos meegeleverd wordt? Deze topper is van koudschuim. Koudschuim is eigenlijk het meest vooruitstrevende schuim van dit moment. Een andere naam voor koudschuim is ‘high resilience’ schuim. Dit betekent ‘schuim met een hoge veerkracht’. Koudschuim matrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim, dat geweldige eigenschappen biedt.

Waarom een boxspring kopen bij Smeenkbedden?

Staat u niet graag voor grote financiële verrassingen? Een grote reden om voor Smeenkbedden te gaan is de prijs/kwaliteitsverhouding. Bij Smeenkbedden bewijzen we al meer dan tien jaar dat een goede boxspring niet duur hoeft te zijn. Doordat de lijntjes kort zijn – wij leveren rechtstreeks bij de consument – verzekeren we u van scherpe prijzen en korte levertijden.

Bij Smeenkbedden helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze. Bij vragen kunt u ons gerust bellen op 085 – 303 63 92 of neem contact met ons op.