Welk bed past bij mij?

Wist u dat mensen gemiddeld zes tot acht uur per nacht slapen. Uitgerekend is dat een kwart van het leven! De gevolgen van een slecht matras en/of bed zijn dan ook aanzienlijk. Zo heeft u onder andere kans op rug-, nek- en schouderklachten. Een goede nachtrust begint dan ook bij een goed bed en matras. De zoektocht naar het ultieme bed en matras kan echter groot zijn. Er zijn diverse soorten bedden en matrassen, met elk hun eigen eigenschappen. Daarnaast spelen ook uw eigen kenmerken mee, denk daarbij aan gewicht, lengte, voorkeur voor warmte en uw slaaphouding. Wij van Smeenkbedden zetten graag alles op een rijtje zodat u uw ideale bed en matras kunt bestellen en antwoord kunt geven op de vraag: ‘welk bed past bij mij?’ 

Het ideale bed

Wanneer u goed voor uzelf wilt zorgen dan begint dat bij een goed bed waarin u lekker kunt slapen. Omdat geen mens hetzelfde is bieden wij op maat gemaakte matrassen en samengestelde bedden aan. Zo komt het matras perfect te liggen op het door u gekozen bed. We leggen graag uit waarom u voor een Auping bed moet kiezen, of juist voor een boxspring. 

Auping Auronde bed

Een Auping Auronde bed bestaat uit een bedomranding met daarin een bodem naar keuze. Wij leveren standaard een bed met spiraalbodem aan. Een spiraalbodem is een veerkrachtige bedbodem die het matras draagt. Deze bodems zijn gemaakt van spiraalvormige staaldraden, die opgespannen zijn in een stalen frame. De Auping Auronde is een ware klassieker onder de designbedden. 

Boxspring

Een boxspring is een bed met een bodem aan één. Wij leveren standaard een boxspring met een pocketvering matras. Een pocketveren matras biedt een lange levensduur, is erg stevig en biedt veel comfort. Een boxspring wordt in de volksmond vaak een ‘hotelbed’ genoemd, vanwege de luxe die met het bed gepaard gaat.

Het ideale matras

Wat het ideale matras voor u is heeft onder andere te maken met uw slaaphouding. Over het algemeen bestaan er drie slaaphoudingen, namelijk: op de rug, zij of op de buik. Elke slaaphouding kent een ideaal matras. Wij leggen hieronder de drie verschillende slaaphoudingen uit, inclusief de bijpassende matrassen. 

Op de rug slapen

Wanneer u op uw rug slaapt dan neemt u de meest gezonde slaaphouding aan. De reden? Tijdens het slapen neemt uw lichaam een positie aan die volledig en goed ondersteund wordt door het matras. Er zijn dan ook haast geen nadelen van het slapen op uw rug. De volgende vraag is dan ook ‘welk matras is het best voor de rugslaper?’. Het antwoord op deze vraag is dat u in dit geval het beste kunt kiezen voor een latex- of traagschuim matras. Deze matrassen geven uw rug de ondersteuning die het nodig heeft, en voorkomen eventuele rugklachten. 

Slapen op de zij

Op de zijkant slapen is de op één na beste slaaphouding. Misschien had u dit niet zien aankomen, maar er zit ook nog eens een verschil tussen het slapen op uw linker- of rechterzij. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunt u namelijk het beste op uw linkerkant slapen. De reden? De maag en de alvleesklier liggen grotendeels aan de linkerkant van het lichaam. Op de linkerkant slapen is dan ook bevorderlijk voor uw spijsvertering. Neemt u regelmatig een powernap? Ook dan is het een goed idee om hierbij op uw linkerkant te gaan liggen. Maar welk matras is het meest geschikt wanneer u op uw zij slaapt? Het antwoord is een matras die de contouren van het lichaam volgt. Omdat het matras niet te hard of te zacht mag zijn is het verstandig om een matras met verschillende zones, zoals bijvoorbeeld een pocketvering matras, te kiezen. 

Op uw buik slapen

Het slapen op de buik wordt gezien als de slechtste slaaphouding die u kunt aannemen. De reden? De wervelkolom in uw nek wordt zwaar belast doordat u uw hoofd sterk naar rechts of naar links moet draaien. Daarnaast leggen mensen die op hun buik slapen vaak hun armen onder hun kussen. Het resultaat? Uw armen worden gevoelloos, waardoor zenuwpijn kan ontstaan. Mocht u uw slaaphouding niet willen aanpassen dan is een vraag die u kunt stellen ‘wat is het beste matras voor het slapen op de buik?’. Het antwoord daarop is ‘een hard matras’. Dit heeft de voorkeur bij het slapen op de buik, omdat uw buik dan niet dieper in het matras zakt. Hierdoor voorkomt u eventuele nek- en rugklachten. 

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

Weet u welke slaaphouding u heeft? Dan kunt u op basis van ons advies al het beste matras voor u kiezen. Of u liever een boxspring koopt of Auping bed is natuurlijk puur persoonlijk. Wij staan bij alle mogelijke vragen graag voor u klaar. Wilt u persoonlijk eens langs komen en proefslapen? Bel dan gerust op 085 303 63 92 of vul ons contactformulier in. Wij staan graag voor u klaar met persoonlijk advies.