U wist waarschijnlijk al dat er veel verschillende typen matrassen bestaan. Logisch, want geen mens is immers hetzelfde. Bij Smeenkbedden leveren we onder andere traagschuim matrassen op maat. De drukverlagende eigenschappen van dit speciale schuimsoort zijn aan te bevelen voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren. Door een combinatie van lichaamsgewicht en – warmte vormt het traagschuim zich volledig naar het lichaam. Het resultaat? Een slaapsysteem, waarbij de tegendruk op het lichaam minimaal is. In dit artikel staan we stil bij wat een traagschuim matras is en voor wie het materiaal het meest geschikt is voor het slapen.
Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit soort schuim heeft veel verschillende namen, waaronder memory foam, slow motion foam of lazy foam. De meest interessante naam is misschien wel NASA-schuim. De achtergrond van traagschuim is dan ook dat dit voor de ruimtevaart is ontwikkeld. Het schuim werkt namelijk drukverlagend: ideaal, al helemaal tijdens een raketlancering!
Traagschuim heeft zijn naam te danken, omdat het materiaal – wanneer het ingedrukt wordt – langzamerhand weer in de oorspronkelijke vorm terugkeert. Het resultaat is dat het schuim het lichaam omsluit wanneer u er op gaat liggen. Dit is vooral fijn als u last heeft van uw gewrichten, wanneer u gewoon wat meer ondersteuning wenst of wanneer u een zacht matras wenst om op te liggen.
Op het gebied van ventilatie en vochtregulatie moet u rekening houden dat andere materialen, zoals koudschuim, beter ventileren. Traagschuim is warmer doordat u dieper in het matras komt te liggen, tevens zijn er hierdoor haast geen drukpunten. Bovendien wordt de doorbloeding niet of nauwelijks afgekneld of beïnvloed.
Een traagschuim matras heeft aan de onderkant een laag die veerkrachtig is en opwaartse druk en steun geeft. Hierbij kunt u denken aan pocketveren, latex, polyether of koudschuim. Wanneer deze laatste laag zou ontbreken dan zou uw lichaam geen enkele steun krijgen en zou u volledig wegzinken in het traagschuim. Juist door deze onderste laag geniet u van de steun en comfort van het matras.
Gezien de vele voordelen van het materiaal, lijkt het alsof een traagschuim matras voor iedereen een goede keuze is. Dit is echter niet zo! Een traagschuim matras is zeer geschikt voor mensen die hele dagen achter elkaar in dezelfde houding in bed liggen; zoals gezegd voorkomt het namelijk doorligplekken doordat traagschuim bijna geen tegendruk biedt.
Daarnaast is een traagschuim matras ook erg geschikt voor mensen die specifieke drukklachten hebben, die niet veroorzaakt worden door het slapen op een oud matras.
Wij van Smeenkbedden hebben een hoge kwaliteit en een goed slaapcomfort hoog in het vaandel staan en zullen er alles aan doen om u te voorzien van een goede nachtrust. Daarnaast vinden wij dat een kwalitatief matras op maat voor iedereen beschikbaar moet zijn. Om deze reden bieden wij onze matrassen tegen een scherp tarief aan. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door te mailen naar info@matrasopmaat.shop of te bellen op 085 303 63 92.
Kom dan naar één van onze winkels, waar u alle Auping bedden, matrassen en accessoires met eigen ogen kunt bekijken én natuurlijk kunt uitproberen. Onze professionele slaapadviseurs staan u graag te woord om u te informeren en adviseren over alle mogelijkheden die het samenstellen van een eigen Auping Auronde met zich meebrengt. Indien gewenst bezorgen en monteren wij uw Auping Auronde graag bij u thuis! Profiteer van zeer snelle levertijden bij Tom Smeenk.
Wilt u alvast wat keuzemogelijkheden bekijken voordat u een bezoekje brengt aan één van onze winkels? Of bent u al verknocht aan onze Auping Auronde bedden en wilt u direct tot aankoop overgaan? Stel dan eenvoudig uw eigen Auping Auronde samen op onze website, waar u direct uw Auping Auronde kunt bestellen. Waar wacht u nog op?
Traagschuim matrassen staan bekend om hun hoge veerkracht. Traagschuim matrassen hebben een open celstructuur. Dit zorgt voor goede ventilatie en vocht wordt goed afgevoerd.
Een gemiddeld matras gaat maximaal 8 tot 10 jaar mee. Dit komt doordat een matras uiteindelijk zijn stramheid verliest. Dit kan ervoor zorgen dat het matras niet meer prettig ligt.
De meeste matrassen verliezen na 8 jaar een groot deel van de elasticiteit. Door aantasting van lichaamsvocht en hoeveelheid druk kan er kuilvorming gaan plaatsvinden, waardoor uw lichaam niet meer de juiste ondersteuning krijgt die het wenst. Uiteraard kan een matras langer meegaan dan de aangegeven 8 a 10 jaar, maar dit is per persoon en matras verschillend.
De kosten van een traagschuim matras varieert per stuk. Zo zijn er bij Tom Smeenk veel verschillende soorten traagschuim matrassen met allemaal hun eigen unieke voordeel.