Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende kwaliteiten. Het beste synthetische dekbed doet in slaapcomfort niet onder voor een donzen dekbed, volgens een onderzoek van de Consumentenbond in 2021. Het onderhoudsgemak van een synthetisch dekbed is zelfs beter dan dat van andere dekbedden. Lees hier wat een synthetisch dekbed eigenlijk is en waarom er veel goede redenen om voor dit bedtextiel te kiezen.

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende kwaliteiten. Het beste synthetische dekbed doet in slaapcomfort niet onder voor een donzen dekbed, volgens een onderzoek van de Consumentenbond in 2021. Het onderhoudsgemak van een synthetisch dekbed is zelfs beter dan dat van andere dekbedden. Lees hier wat een synthetisch dekbed eigenlijk is en waarom er veel goede redenen om daarvoor te kiezen.

Wat is een synthetisch dekbed?

Een synthetisch dekbed is gevuld met synthetische vezels die zorgen voor de vocht- en warmteregulatie. Dat kunnen dichte polyestervezels zijn, maar ook holle vezels die de warmte beter vasthouden en een goede luchtcirculatie garanderen. Bepaalde kunstmatige vezels zoals bijvoorbeeld Softbausch vezels zijn fijn en gekruld, zodat ze het lichaam zacht, comfortabel en warm omhullen.

Terwijl synthetische dekbedden vroeger gezien werden als niet-duurzaam, hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Tegenwoordig wordt er veel gewerkt met gerecyclede synthetische vezels, zodat uw nieuwe dekbed wel degelijk duurzaam én milieuvriendelijk is. Er zijn zelfs dekbedvullingen die geheel van gerecyclede PET-flessen gemaakt zijn.

Wanneer kiezen voor een synthetisch dekbed?

Er zijn al synthetische dekbedden te koop voor een paar tientjes, dus dat kan een groot voordeel zijn. Dit zijn echter niet de kwalitatief beste dekbedden. Het is beter om iets meer te investeren voor optimaal slaapcomfort. Een groot voordeel van een synthetisch dekbed is dat het simpel te wassen is. U hoeft niet naar de stomerij, maar gebruikt uw eigen wasmachine. Bovendien is uw dekbed vaak dezelfde dag alweer droog, zelfs als u het aan de lucht droogt. Een wastemperatuur van 60 graden doodt bovendien alle huisstofmijt en andere micro-organismen.

Omdat het onderhoudsgemak zo groot is, is een synthetisch dekbed aan te raden bij:

  • Allergieën. Regelmatig wassen geeft huisstofmijt en andere allergenen geen kans.
  • Bedwateren. Kinderen, zieken en gehandicapten die regelmatig verschoond moeten worden.
  • Voor iedereen die een luchtig en comfortabel, goed isolerend en vochtopnemend dekbed zoekt dat bovendien makkelijk te reinigen is. Kies dan wel een van de luxere modellen.

Synthetische dekbedden van Smeenkbedden

Smeenkbedden is de beddenspecialist die luxe synthetische dekbedden aanbiedt. Hierbij heeft u dus alle voordelen van een donzen dekbed, maar geen van de nadelen. Kom naar een van onze showrooms om de zachtheid van het materiaal te voelen en om te ervaren hoe luxueus en comfortabel een synthetisch dekbed kan zijn. Hier kunt u ook spreken met een van onze consulenten.

Synthetische dekbedden kopen bij Smeenkbedden

Smeenkbedden geeft u 30 dagen omruilgarantie bij een aankoop in de winkel of online. Koop dus nu uw synthetische dekbed bij Smeenkbedden, dan ligt u er binnenkort heel warmpjes bij.

Wilt u liever persoonlijk advies?

Kom dan naar één van onze winkels, waar u alle Auping bedden, matrassen en accessoires met eigen ogen kunt bekijken én natuurlijk kunt uitproberen. Onze professionele slaapadviseurs staan u graag te woord om u te informeren en adviseren over alle mogelijkheden die het samenstellen van een eigen Auping Auronde met zich meebrengt. Indien gewenst bezorgen en monteren wij uw Auping Auronde graag bij u thuis! Profiteer van zeer snelle levertijden bij Smeenkbedden.

Wilt u alvast wat keuzemogelijkheden bekijken voordat u een bezoekje brengt aan één van onze winkels? Of bent u al verknocht aan onze Auping Auronde bedden en wilt u direct tot aankoop overgaan? Stel dan eenvoudig uw eigen Auping Auronde samen op onze website, waar u direct uw Auping Auronde kunt bestellen. Waar wacht u nog op?