latex matrassen

Latex matrassen zijn soepel en veerkrachtig en bieden een uitstekende ondersteuning voor het lichaam. Lees hier wat de voordelen zijn van latex matrassen en waar u op moet letten bij de aankoop. Smeenkbedden heeft een grote collectie matrassen in standaardmaten, maar maakt uw latex matras bovendien graag op maat.

combispringmatras

LATEX DE LUXE ‘SINGULARIS’ MATRAS

Wat is een latex matras?

Een latex matras wordt gemaakt in verschillende kwaliteiten, diktes en hardheden van natuurlijk en synthetisch rubber. Latex is het melksap van de rubberboom, dat met andere bestanddelen wordt gemixt om een perfecte verhouding van stevigheid en soepelheid te krijgen. Volgens de EU-standaarden mag een rubber eindproduct het label ‘natuurlijke latex’ alleen dragen, als het minstens 40% melksap van de rubberboom bevat. Hoe hoger het percentage natuurlijke latex van de matras is, hoe groter het ligcomfort wordt.

Omdat rubber een sterk isolerend materiaal is dat beschermt tegen vocht en luchtstromen, maakt de fabrikant gaatjes in het materiaal. Zo ademt en ventileert het matras. Luxere matrassen worden verdeeld in compartimenten (de zone-indeling) om het gewicht van het lichaam beter te verdelen en ligkuilen te voorkomen. Het is overigens niet zo dat meer compartimenten beter zijn dan minder: dit hangt eerder af van de lichaamsvorm. U bent overigens van harte welkom in onze winkels. Daar kunt u onze latex matrassen uitproberen.

Voordelen latex matrassen

Matrassen van latex bieden de volgende voordelen:

 • Ze zijn comfortabel en pijnverlichtend. De elasticiteit van de latex ondersteunt de ruggengraat en vermindert hierdoor rug- en heuppijn.
 • Ze zijn hypoallergeen omdat micro-organismes en stof nauwelijks voorkomen in latex.
 • Ze zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken.
 • Latex matrassen zijn verkoelend en daardoor uitstekend geschikt voor mensen die last hebben van nachtzweten.
 • Ze zijn duurzaam omdat ze tientallen jaren meegaan.

Natuurlijk hebben latex matrassen ook nadelen:

 • Ze zijn zwaar. Het draaien van het matras kost meer moeite. Omdat een latex matras vormvast is, hoeft dit gelukkig niet vaak te gebeuren.
 • De prijs is hoger dan van een eenvoudig standaardmatras.

Pocketveer in combinatie met andere materialen

De pocketveren zijn uiteraard ingebed in dekmateriaal om het slapen zo comfortabel mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn:

 • Koudschuim
 • Traagschuim
 • Combispring
 • Latex
 • Compose

Latex matrassen van Smeenkbedden

Bij matrassenexpert Smeenkbedden vindt u uiteraard ook latex matrassen. Kijk alvast bij de natura latex matrassen die bestaan uit het hoogst mogelijke percentage natuurlijke latex. Deze matras wordt geleverd in een medium en stevige variant en is een van de comfortabelste matrassen in zijn soort. Liever een latex matras op maat? Dat kan natuurlijk ook.

Latex matrassen kopen bij Smeenkbedden

In onze showrooms en in de chat vindt u experts die u een professioneel advies geven over uw aanschaf. Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 voor onze matrassen en service. Bel naar 085-303 63 92 voor een persoonlijk advies of kom proefliggen in een van onze winkels!

Wilt u liever persoonlijk advies?

Kom dan naar één van onze winkels, waar u alle Auping bedden, matrassen en accessoires met eigen ogen kunt bekijken én natuurlijk kunt uitproberen. Onze professionele slaapadviseurs staan u graag te woord om u te informeren en adviseren over alle mogelijkheden die het samenstellen van een eigen Auping Auronde met zich meebrengt. Indien gewenst bezorgen en monteren wij uw Auping Auronde graag bij u thuis! Profiteer van zeer snelle levertijden bij Smeenkbedden.

Wilt u alvast wat keuzemogelijkheden bekijken voordat u een bezoekje brengt aan één van onze winkels? Of bent u al verknocht aan onze Auping Auronde bedden en wilt u direct tot aankoop overgaan? Stel dan eenvoudig uw eigen Auping Auronde samen op onze website, waar u direct uw Auping Auronde kunt bestellen. Waar wacht u nog op?

Veelgestelde vragen

Wat is een Latex matras?

Een latex matras wordt gemaakt in verschillende kwaliteiten, diktes en hardheden van natuurlijk en synthetisch rubber. Omdat rubber een sterk isolerend materiaal is dat beschermt tegen vocht en luchtstromen, maakt de fabrikant gaatjes in het materiaal. Zo ademt en ventileert het matras

Voordelen latex matrassen Smeenkbedden
 • Ze zijn comfortabel en pijnverlichtend. De elasticiteit van de latex ondersteunt de ruggengraat en vermindert hierdoor rug- en heuppijn.
 • Ze zijn hypoallergeen omdat micro-organismes en stof nauwelijks voorkomen in latex.
 • Ze zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken.
 • Latex matrassen zijn verkoelend en daardoor uitstekend geschikt voor mensen die last hebben van nachtzweten.
 • Ze zijn duurzaam omdat ze tientallen jaren meegaan.
Hoe lang gaat een latex matras mee?

Een gemiddeld matras gaat maximaal 8 tot 10 jaar mee. Dit komt doordat een matras uiteindelijk zijn stramheid verliest. Dit kan ervoor zorgen dat het matras niet meer prettig ligt.

De meeste matrassen verliezen na 8 jaar een groot deel van de elasticiteit. Door aantasting van lichaamsvocht en hoeveelheid druk kan er kuilvorming gaan plaatsvinden, waardoor uw lichaam niet meer de juiste ondersteuning krijgt die het wenst. Uiteraard kan een matras langer meegaan dan de aangegeven 8 a 10 jaar, maar dit is per persoon en matras verschillend.

Wat kost een latex matras?

De kosten van een latex matras varieert per stuk. Zo zijn er bij Tom Smeenk veel verschillende soorten latex matrassen met allemaal hun eigen unieke voordeel.