Latex kussens

Latex kussens zorgen voor een natuurlijke slaaphouding. Een latex kussen is echter niet voor elke slaper geschikt. Want wat is een latex kussen precies en welke slapers hebben hier het meeste baat bij? Lees hier over de voordelen van latex kussens en welke hoogst comfortabele latex kussens Tom Smeenk te bieden heeft.

Silvana Support Kussens

Castella Orion Talalay latex hoofdkussen

Wat is een latex kussen?

Latex is het melkachtige sap dat de rubberboom afscheidt. Dit sap moet voor industrieel en huishoudelijk gebruik altijd gemengd worden met andere stoffen om een bruikbaar elastisch eindresultaat te krijgen. Natuurlatex is de meest natuurlijke vorm van dit materiaal. Latex kussens worden soms ook gemaakt van synthetische latex met bepaalde chemische toevoegingen voor buigzaamheid en elasticiteit. Echte natuurlatex is uiteraard het meest comfortabele, duurzame en natuurlijke product voor een hoofdkussen.

De vloeibare latex wordt in een vorm gegoten die de meeste ondersteuning biedt voor nek en hoofd, en de schouders juist ontlast. De verschillende modellen variëren in hoogte van het kussen en de neksteun, maar ook in hardheid. Deze variabelen bepalen welk latex kussen voor uw lichaamsbouw geschikt is. Probeer dus altijd een kussen uit en retourneer of ruil het om als het niet goed bij u past.

Wanneer kiezen voor een latex kussen?

Latex kussens zijn in verband met de neksteun alleen geschikt voor zij- en rugslapers. De neksteun ondersteunt de nek tijdens de slaap en zorgt ervoor dat uw ruggenwervel in de juiste positie blijft. Meer voordelen zijn:

  • Latex kussens zijn vormvast, dus nooit meer last van een plat en slap kussen;
  • Ze zijn hypoallergeen omdat ze schimmelwerend en antibacterieel zijn;
  • Een latex kussen met de juiste steun- en comfortzones bevordert een natuurlijke slaaphouding;
  • De kussens zijn niet temperatuur- en drukgevoelig;
  • Een goede slaaphouding houdt u overdag soepel.

Latex kussens van Smeenkbedden

De latex kussens van Smeenkbedden bevatten een solide latex kern. De modellen hebben bovendien een maanvormige uitsnijding voor de schouders. Zo belast een rug- of zijslaper de schouders niet. Kies bijvoorbeeld voor de Castella Spica, met een zachte donsvulling over een latex kern in verschillende hardheden. Of kies voor de opencellige Castella Orion in verschillende hoogtes en hardheden. Natuurlijk met afneembare en wasbare tijk.

Latex kussens kopen bij Smeenkbedden

Kom naar een van onze winkels in Deventer en Utrecht voor een professioneel advies en om uw latex kussen uit te proberen. Ruilen mag altijd binnen 30 dagen, ook als u online bestelt, dus koop nu zonder risico uw latex kussen!

Wilt u liever persoonlijk advies?

Kom dan naar één van onze winkels, waar u alle Auping bedden, matrassen en accessoires met eigen ogen kunt bekijken én natuurlijk kunt uitproberen. Onze professionele slaapadviseurs staan u graag te woord om u te informeren en adviseren over alle mogelijkheden die het samenstellen van een eigen Auping Auronde met zich meebrengt. Indien gewenst bezorgen en monteren wij uw Auping Auronde graag bij u thuis! Profiteer van zeer snelle levertijden bij Tom Smeenk.

Wilt u alvast wat keuzemogelijkheden bekijken voordat u een bezoekje brengt aan één van onze winkels? Of bent u al verknocht aan onze Auping Auronde bedden en wilt u direct tot aankoop overgaan? Stel dan eenvoudig uw eigen Auping Auronde samen op onze website, waar u direct uw Auping Auronde kunt bestellen. Waar wacht u nog op?