Dons dekbedden

Wilt u elke nacht heerlijk slapen? Dan is een donzen dekbed zeker wat voor u. Nooit meer wakker worden onder een klam dekbed en geen zwaar gevoel op het lichaam. In dit artikel vertellen we alles over wat een donzen dekbed is en waarom u dit bedtextiel nodig heeft.

Dekbed Ultimate 100% Ganzendons 4 Seizoenen

Dekbed Optimus 90% Eendendons Warmte klasse 2

Wat is een dons dekbed?

Een dons dekbed is gevuld met dons. Soms is een deel van het dekbed gevuld met veren. Dons is erg zacht en heeft geen hard middendeel zoals veren. Het zijn de onderste veren van eenden of ganzen. Daarnaast houdt dons goed warmte vast, doordat het gemaakt is van veel kleine haartjes.

Een 100% donzen dekbed is het beste. Naarmate er meer veren worden toegevoegd, wordt het dekbed minder zacht en warm. Hoe groter het dons, hoe meer ventilatie en isolatie het dekbed geeft. Daarom zijn dekbedden met ganzendons ook van hogere kwaliteit.

Waarom een dons dekbed?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een dons dekbed. Dons en veren zijn een natuurproduct en worden geproduceerd als bijproduct van de voedingsindustrie. Door de dons voor dekbedden te gebruiken wordt er minder weggegooid. Verder is dons biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het veel minder milieubelastend dan andere vulmaterialen.

Zoals gezegd is het grootste voordeel van een dons dekbed dat het isolatievermogen groot is. Hierdoor is het heerlijk warm, maar tegelijkertijd ook lekker licht en luchtig. Als u een winterdekbed gebruikt wat synthetisch is, heeft u vaak een zwaar en log dekbed op u liggen. Een donzen dekbed valt perfect om het lichaam en neemt beter vocht op. Hierdoor zal het nooit klam aanvoelen.

Een donzen dekbed is eenvoudig te onderhouden, door het soms op te schudden en te luchten. U hoeft het dekbed bij normaal gebruik dan niet te wassen.

Dons dekbedden van Smeenkbedden

De dons dekbedden van Smeenkbedden zijn perfect voor ieder bed. Ze worden met zorg in Nederland gemaakt. In de webshop zijn de dons dekbedden opgedeeld in warmteklassen, waardoor u altijd de juiste keuze maakt.
Binnen het assortiment vindt u ganzendons dekbedden en eendendons dekbedden die 100% anti-allergisch zijn. Kiest u voor een vierseizoenen dekbed of kiest u zelf een warmteklasse? Er is genoeg keuze voor iedereen.

Koop uw dons dekbedden bij Smeenkbedden

Koop uw dons dekbed eenvoudig en snel in de webshop van Smeenkbedden.
Weet u niet welk dons dekbed bij u past? Smeenkbedden voorziet u graag van een persoonlijk advies. Bel ons op of stuur een e-mail via onze contactpagina.

Wilt u liever persoonlijk advies?

Kom dan naar één van onze winkels, waar u alle Auping bedden, matrassen en accessoires met eigen ogen kunt bekijken én natuurlijk kunt uitproberen. Onze professionele slaapadviseurs staan u graag te woord om u te informeren en adviseren over alle mogelijkheden die het samenstellen van een eigen Auping Auronde met zich meebrengt. Indien gewenst bezorgen en monteren wij uw Auping Auronde graag bij u thuis! Profiteer van zeer snelle levertijden bij Smeenkbedden.

Wilt u alvast wat keuzemogelijkheden bekijken voordat u een bezoekje brengt aan één van onze winkels? Of bent u al verknocht aan onze Auping Auronde bedden en wilt u direct tot aankoop overgaan? Stel dan eenvoudig uw eigen Auping Auronde samen op onze website, waar u direct uw Auping Auronde kunt bestellen. Waar wacht u nog op?