Beste matras voor uw rug

Een goede nachtrust is goud waard. Wanneer u rugklachten heeft dan kan een goed matras uw problemen verlichten. Wij helpen u graag met het maken van een keuze voor het beste matras voor uw rug. Om deze reden zetten wij de verschillende oorzaken van rugproblemen en de oplossingen op een rijtje. Lees snel verder!

Neem een goede slaaphouding aan tijdens het slapen

Wist u dat de meest voorkomende reden van rugklachten te vinden is in het hanteren van een verkeerde slaaphouding voor uw matras? Er bestaan drie verschillende slaaphoudingen met elk een ander type matras dat u het best ondersteunt tijdens het slapen. Om u te helpen bij het maken van een goede overweging voor een matras staan we stil bij deze drie slaaphoudingen en het type matras dat hierbij past. Wilt u het matras eerst uitproberen? U kunt altijd bij ons komen proefliggen. Bel ons daarvoor gerust op 085 303 63 92.  

Op uw rug slapen

Veel rugproblemen kunnen opgelost worden wanneer u op uw rug slaapt. Volgens wetenschappelijk onderzoek is het slapen op de rug dan ook de beste slaaphouding. De reden? Uw lichaam wordt volledig en goed ondersteund tijdens het slapen. Het gewicht van uw lichaam wordt namelijk optimaal verspreid over de oppervlakte van het matras. Tevens is uw lichaam op deze manier in de meest natuurlijke houding. Op de rug slapen kent dan ook haast geen nadelen. Wat enkel als nadeel naar voren komt bij het slapen op de rug is dat u de meeste kans maakt op snurken.

Wij adviseren rugslapers een traagschuim matras aan. Traagschuim vormt zich namelijk volledig rondom uw rug en schouders, en levert daardoor een optimale ondersteuning aan uw wervelkolom. 

Op uw zij slapen

Slaapt u op uw zij? Dan is dit zeker niet de slechtste slaaphouding. Slapen op uw zij, of ook ‘in de foetushouding’, heeft verschillende voordelen. Zo is het slapen op de zij goed tegen stress, apneu en lage rugpijn. De nadelen? Het slapen op de zij kan extra druk leggen op uw maag en longen. Wanneer u op uw zij slaapt doet u er verstandig aan om een matras te kiezen met verschillende zones, zoals een pocketvering matras. Pocketvering matrassen hebben stevigere zones voor de schouders en heupen. Afhankelijk van uw gewicht kiest u voor een medium of een hard matras.

Op uw buik slapen

Slaapt u graag op uw buik? Dan adviseren wij om uw slaaphouding te veranderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek valt het buikslapen namelijk onder de slechtste slaaphouding. De reden is dat de wervelkolom zwaar belast wordt tijdens het slapen. Dit kan vervolgens allerlei lichamelijke problemen veroorzaken. Daarnaast kan het buikslapen ervoor zorgen dat de armen gevoelloos worden en kan er zenuwpijn ontstaan. Wilt u toch op uw buik blijven slapen? Dan adviseren wij een koudschuim of een pocketvering matras aan. Dit zijn harde matrassen.

De beste matras voor uw rug bestellen bij Smeenkbedden

Rugklachten zijn geen pretje! U kunt dan ook voor een zeer voordelige prijs het beste matras voor uw rug bestellen bij Smeenkbedden. Bij het bestellen van uw matras heeft u een ruime keuze uit verschillende opties. Zo bent u verzekerd van een goede nachtrust!

Wilt u (ergere) rugklachten voorkomen? Neem dan een juiste slaaphouding aan. Wanneer u het juiste matras voor uw slaaphouding bestelt dan bent u verzekerd van een goede ondersteuning tijdens het slapen. Heeft u nog vragen of wilt u komen proefliggen? Neem dan gerust contact met ons op via 085 303 63 92 of vul ons contactformulier in. Bij ons krijgt u persoonlijk en deskundig advies over topkwaliteit matrassen tegen scherpe tarieven. Neem ook eens een kijkje bij onze Auping Auronde of boxspring bedden.