Bed kopen, waar op letten?

Goed voor uzelf zorgen begint met lekker slapen. In een goed en fijn bed. Het bed moet helemaal bij u passen. Dat begrijpen wij bij Smeenkbedden maar al te goed. Om deze reden bieden we een breed assortiment aan met uiteenlopende lijnen. De hoofdvraag bij het kopen van een nieuw bed is: waar moet ik op letten?  

Drie tips bij het kopen van een nieuw bed

Met al die verschillende bedden is het lastig om te bepalen voor welk bed u moet gaan. Bij Smeenkbedden kunt u onder andere terecht voor een Auping Auronde en voor verschillende boxsprings. Wij geven u drie tips waar u op moet letten bij het kopen van een nieuw bed.

Tip 1: Oriënteer via het internet

Als u online zoekt dan komt u al gauw diverse aanbieders tegen waar u een nieuw bed kunt kopen. Oriënteer goed en ontdek de verschillende mogelijkheden voor het slapen. Op die manier komt u er stap voor stap achter welk bed het beste bij uw wensen past. 

Tip 2: Boxspring of ledikant

Na het online oriënteren weet u als het goed is waar uw voorkeur naar uitgaat, of naar een boxspring of naar een ledikant. Welk systeem beschouwt u als beter passend bij uw voorkeur en eigenschappen?

Boxsprings zijn momenteel erg populair. Maar wat is een boxspring nou eigenlijk? Een boxspring is een onderstel met poten waarop een matras gelegd wordt. In het onderstel zitten meestal veren en de buitenkant is bekleed met stof of leer. De boxspring zelf is alleen de bedbodem. Een volledige boxspring-combinatie bestaat uit:

  • De boxspring (bedbodem);
  • Een boxspring-onderstel op pootjes;
  • Een matras;
  • Eventueel een topmatras;
  • Eventueel een hoofd- en/of voetbord.

Smeenkbedden biedt verschillende boxsprings aan, variërend van een basisuitvoering tot een super deluxe versie. 

Een ledikant is een bedframe zonder lattenbodems en matrassen. Kortom, alleen de buitenkant van het bed. Het ligcomfort en de ondersteuning van uw lichaam tijdens het slapen zijn afhankelijk van de matrassen en lattenbodems. 

Tip 3: Uw huidige matras of een nieuw matras kiezen

U kunt uzelf verschillende vragen stellen om tot een besluit te komen om voor een nieuw matras te gaan. Deze vragen zijn onder andere ‘wordt u op uw huidige matras nog wel lekker wakker?’, ‘hoe oud is uw matras eigenlijk?’ en ‘ligt het matras lekker of zitten er bijvoorbeeld kuilen in?’.

Een geschikt matras is voor iedereen anders, daarom bestaat onze collectie uit verschillende typen matrassen. Een matras dat bij u past hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren en eigenschappen. Denk hierbij aan uw lichaamslengte, gewicht en uw slaaphouding. Laat u dan ook adviseren door onze slaapexperts. 

Een nieuw bed kopen doet u bij Smeenkbedden

Een nieuw bed kopen doet u waarschijnlijk niet zomaar. Laat u dan ook goed door ons informeren over welk bed en matras bij u passen. Wilt u komen proefliggen? Dan kan dat eenvoudig bij ons. Onze slaapadviseurs staan voor u klaar om u alle aandacht te geven. Maak daarvoor eenvoudig een afspraak in één van onze winkels. Liever eerst telefonisch contact? Bel daarvoor gerust naar 085 303 63 92.