Bed kopen tips

Zoekt u naar tips over het kopen van een nieuw bed? Een nieuw bed uitzoeken is leuk, maar met alle keuzes niet altijd even eenvoudig. Wij van Smeenkbedden helpen u graag het zogezegde ‘helpende handje’. Wij geven u dan ook graag de benodigde informatie over het kopen van een nieuw bed.

Advies bed kopen

Iedere zoektocht begint met de juiste vragen. Wat zijn uw persoonlijke voorkeuren wanneer het op een bed aankomt? Wilt u liever een boxspring of toch liever een ledikant? Een elektrisch verstelbaar bed of juist een bed met een vlakke bodem? En wat doen de verschillende vormen van matrassen nu daadwerkelijk met uw lichaam? Zo zijn er matrassen van traagschuim, matrassen van koudschuim en matrassen van pocketvering.

Wat een matras een ‘goed matras’ maakt is persoonlijk. Maar let er op dat er ook uniforme regels bestaan die gesteld moeten worden aan een goed matras. Zo moet een goed matras voor een juiste slaaphouding zorgen. Een ideale slaaphouding zorgt ervoor dat u nek- en rugklachten voorkomt, uw bloedcirculatie gestimuleerd wordt en het realiseert soepele gewrichten en laat uw huid ademen.

Uw huidige matras

Een handige ingang bij uw zoektocht naar een nieuw matras is uw huidige matras. Ga na van welk materiaal uw huidige matras gemaakt is. Tevens zijn er relevante vragen te bedenken zoals ‘heeft u last van lichamelijke pijntjes bij het opstaan?’, ‘heeft u het warm of juist koud bij het opstaan in de ochtend?’ en ‘welke afmetingen heeft uw matras en welke afmeting zou u graag willen hebben?’

U kunt uw wensen en gestelde eisen opschrijven, gezamenlijk vormen deze handige richtlijnen voor het te selecteren bedframe en matras. Wist u trouwens dat u een derde van uw tijd doorbrengt in uw bed? Als u niet alleen, maar gezamenlijk bent, dan is het goed om te weten dat er genoeg stellen zijn die ervoor kiezen om afzonderlijk te slapen. En dat is niet altijd alleen ‘omdat de partner snurkt’. Wilt u toch naast elkaar slapen dan kunt u ook voor afzonderlijke matrassen kiezen om zo optimaal mogelijk, maar toch gezamenlijk te slapen. Met een topper er bovenop heeft u bovendien geen last van die vervelende split.

Maak een afspraak met een slaapadviseur voor het kopen van een bed!

Heeft u al eens gehoord van het concept van proefslapen? Met oriëntatie op het internet komt u maar zo ver, de praktijk kan u meemaken door bij een fysieke winkel van Smeenkbedden langs te komen. Kom daar gerust op onze bedden liggen, net zoals u ook thuis in uw bed ligt. De slaapadviseurs van Smeenkbedden geven u graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Wist u dat u bij ons ook uw speciale wensen kwijt kunt? Zo kan uw bed speciaal op maat voor u worden gemaakt.

Waarom een bed kopen bij Smeenkbedden?

Staat u niet graag voor grote financiële verrassingen? Een grote reden om bij Smeenkbedden een boxspring te kopen is de prijs/kwaliteitsverhouding. Bij Smeenkbedden bewijzen we al meer dan tien jaar dat een goed bed niet duur hoeft te zijn. Doordat de lijntjes kort zijn – wij leveren rechtstreeks bij de consument – verzekeren we u van scherpe prijzen en korte levertijden.

Bij Smeenkbedden helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze. Bij vragen kunt u ons gerust bellen op 085 – 303 63 92 of contact opnemen via ons contactformulier.